Црногорско-приморска кухиња, тј. кужина

Уобичајен

С обзиром на географску припрадност и културно-историјска дешавања, у традицији Црногорског приморја се на тзв. ме дитеранским основама развила једна посебна кужина. Ко је, на пример, пробао приганице у Грбљу током бадњег дана, а кобасице неколико минута после поноћи, на божић, перашку торту из кужине г-ђе Менке Рафаиловић из Рафаиловића, или бар читао Бокешку кужину Которанке г-ђе Власте Мандић, знаће о какавој је кухињи реч.

About Злата

ЗЛАТА МАРЈАНОВИЋ, етномузиколог, професор етномузикологије, традиционалног певања, традиционалног свирања и традиционалних ансамбала на етномузиколошком одсеку Средње музичке школе “Стеван Мокрањац” у Краљеву.

Постави коментар